2013 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

A San Francisco cable car holds 60 people. This blog was viewed about 2,500 times in 2013. If it were a cable car, it would take about 42 trips to carry that many people.

Click here to see the complete report.

Advertisements

Udhërrëfyes për fotografi HDR me NIKON D7000

HDR është një grup i metodave që përdoren në imazhe dhe fotografi, për të lejuar një gamë më të madhe dinamike në mes të zonave të ndriçuara dhe atyre të errëta.

 

Punim nga lënda “Dokumentim dhe hulumtim”
Grupi: Tarik Han, Visar Haxhifazliu, Dardan Aliu

Kriptografia

Kriptografia

Kriptografia

Kriptografia është shkenca e fshehjes së informacionit, në mënyrë që të lexohet vetëm nga personat apo sistemet që dinë ta dekriptojnë mesazhin.  Read More…

2012 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

600 people reached the top of Mt. Everest in 2012. This blog got about 2,400 views in 2012. If every person who reached the top of Mt. Everest viewed this blog, it would have taken 4 years to get that many views.

Click here to see the complete report.

Welcome Home HARADINAJ

logo

Pas tweet-ave për 100 vjetorin e pavarsisë së Shqipërisë e cila pati një jehonë të madhe në botën virtuale, një tjetër trend ishte lirimi i ish-kryeministrit Ramush Haradinaj. Lajmi mbi lirimin e Haradinaj ishte përhapur gjithëandej edhe në rrjetet sociale ky lajm ka qenë aktualitet, andaj une nxorra disa statistika …

 

Read More…

#100yearsALBANIA

Për nderë të shpalljes së pavarsisë së Shqipëris shumë adhurues të botës virutale e shpërndan lajmin mbi 100 vjetorin e pavarsisë. Andaj une nxorra disa statisitka… Read More…

100 vjet, 10 dekada, 1 shekull #ProudToBeALBANIAN

Dita e shpalljes së pavarësisë 28 Nëntori, është një ndër ditët më të ndritshme dhe ndër më të mëdhatë të rilindjes sonë kombëtare, në gjithë historinë tonë. Liria e arritur, është vlera dhe pasuria më e çmuar e shoqërisë njerëzore e cila nuk falet e as dhurohet, por fitohet me shumë punë e përpjekje, gjak dhe vuajtje brezash, ndaj heronjtë dhe dëshmorët shqiptarë me heroizmin e tyre u bën pasuri kombëtare dhe janë më meritorët, për gjatë gjithë historisë për të tashmen dhe të ardhmen e kombit tonë.

Read More…

Siguria dhe ruajtja e fjalëkalimeve

Siguria dhe ruajtja e fjalëkalimeve

Siguria dhe ruajtja e fjalëkalimeve!

Ruajtja dhe siguria e fjalëkalimeve(password-ave) është një çështje mjaft e ndjeshme në ditët e sotme, duke ditur që po jetojm në kohën e teknologjisë. Për të mbrojtur dokumentet e ndryshme në internet, duhet të kemi një fjalëkalim të fortë përndryshe mund të kemi telashe.

Read More…

Inteligjenca Artificiale

Inteligjenca Artificiale ose e thënë shkurt AI (Artificial intelligence), është aftësia e kompjuterit për të vepruar si qënie njerëzore. Përfshin një numër të madh aplikacionesh si simulatorë software-ik dhe robotike.

Gjithsesi inteligjenca artificiale përdoret më së shumti në video lojëra ku kompjuteri vepron si të ishte një lojtar. Pothuajse të gjitha video lojërat përmbajnë një nivel të caktuar të inteligjencës artificiale.

Read More…

Gjuha programuese C

Gjuha programuese C është një gjuhë elektronike që hynë në kategorin e gjuhëve të nivelit të lartë. Me programet e pregatitura në këtë gjuhë është i mundëshëm komandimi i paisjeve plotësues të jashtme dhe të brendshme të logaritësve.

Read More…

%d bloggers like this: